FC-500

Novi Topcon FC-500 kontroler je namenjen za korišćenje u kombinaciji sa MAGNET Field, Site i Layout softverom ili pak u kombinaciji sa Topcon Pocket 3D softverom. Kompatibilan je sa svim postojećim Topcon GPS uređajima i totalnim stanicama. Uređaj poseduje i 3.5G GSM modem (opciono) pomoću kog se može ostvariti stalna veza sa MAGNET Enterprise-om.

 

FC500 poseduje veliki ekran dijagonale 4.3 inča, koji će Vam omogućiti dobru vidljivost i na najjačem direktnom sunčevom osvetljenju. Staklo je visokog kvaliteta, otporno na ogrebotine pri radu. Korisnik ima mogućnost promene prikaza sa uspravnog u položeni, jednim klikom, radi veće funkcionalnosti pri kretanju kroz kartu ili crtež.

Uz već dobro poznati IP68 standard, koji omogućava zaštitu od prašine ili vode do dubine od 1m, FC500 ispunjava i standard MIL-STD 810G jer ga odlikuje sposobnost normalnog funkcionisanja na temperaturama u rasponu od -30ºC do 60ºC.

Uređaj pokreće operativni sistem Windows Mobile 6.5 koji Vam omogućava moderno radno okruženje i mogućnost proširivanja funkcionalnosti instaliranjem dodatnih aplikacija. Ugrađeni procesor brzine 1GHz će sa lakoćom pokrenuti sve Topcon terenske softvere i sve zadate operacije će bez problema biti izvršene.

Kamera rezolucije 5MP sa autofokusom i LED blicom je ugrađena u uređaj i dolazi kao standardna oprema. Velike fotografije ne predstavljaju problem jer je u kontroler ugrađena memorija kapaciteta 8GB. Sistem karakteriše i mogućnost geotagovanja fotografije, odnosno možete svakoj fotografiji dodeliti atribute kao što su vreme, datum i GPS pozicija.

GSM modem se nudi kao dodatna mogućnost i može Vam značajno koristiti. U kombinaciji sa spoljašnjim GPS prijemnikom (bez GSM modema) možete napraviti konekciju za dobijanje korekcije pozicije, možete ostvariti vezu sa MAGNET cloud-om, možete na samom terenu proveravati elektronsku poštu i sl.

Ukoliko je uređaj opremljen ugrađenim GPS prijemnikom, imaćete mogućnost navođenja tačnosti 2-5 metara. Prijemnik je opremljen sa 32 kanala frekvencije do 1Hz. Ostvarenu GPS poziciju možete pogledati direktno na Bing mapi.

Bluetooth i WiFi dolaze u vidu standardne opreme uređaja. Ovo je veoma bitno imajući u vidu da svi proizvodi koji se pojavljuju i koji će se tek nuditi na tržištu predviđaju čestu ako ne i stalnu komunikaciju radi konstante razmene podataka. Iskoristite svoj uređaj na bilo kom hotspot mestu kako bi pretražili internet, proverili mejl, razmenili podatke sa kancelarijom i sl.

Uz uređaj dobijate jednu bateriju kapaciteta 10600mAh. Približno vreme trajanja baterije je 20h, dok je vreme punjenja samo 2-4h. Uz Topcon-ov sistem pametnog punjenja, sprečena su bilo kakva oštećenja usled dužeg stajanja baterije na punjaču (i nakon što se baterija potpuno napuni).

Glavne karakteristike:

  • Veliki ekran od 4.3 inča, dobro čitljiv na suncu
  • MIL-STD 810G i IP68 standard
  • 1GHz procesor
  • 5MP kamera
  • 3.5G modem (opciono)
  • Ugrađeni GPS, tačnosti 2-5m

PREUZMITE FC-500 BROŠURU U PDF FORMATU

Galerije fotografija

 

Kontakt

Bulevar Mihajla Pupina 10i/vp4
YU Business Center, Novi Beograd, 11070

Telefon/faks: +381 (0)11 311-0972
e-mail: geonet@eunet.rs, office@geonet.rs