FC-500

Novi Topcon FC-500 kontroler je namenjen za korišćenje u kombinaciji sa MAGNET Field, Site i Layout softverom ili pak u kombinaciji sa Topcon Pocket 3D softverom. Kompatibilan je sa svim postojećim Topcon GPS uređajima i totalnim stanicama. Uređaj poseduje i 3.5G GSM modem (opciono) pomoću kog se može ostvariti stalna veza sa MAGNET Enterprise-om.

 

FC500 poseduje veliki ekran dijagonale 4.3 inča, koji će Vam omogućiti dobru vidljivost i na najjačem direktnom sunčevom osvetljenju. Staklo je visokog kvaliteta, otporno na ogrebotine pri radu. Korisnik ima mogućnost promene prikaza sa uspravnog u položeni, jednim klikom, radi veće funkcionalnosti pri kretanju kroz kartu ili crtež.

Uz već dobro poznati IP68 standard, koji omogućava zaštitu od prašine ili vode do dubine od 1m, FC500 ispunjava i standard MIL-STD 810G jer ga odlikuje sposobnost normalnog funkcionisanja na temperaturama u rasponu od -30ºC do 60ºC.

Uređaj pokreće operativni sistem Windows Mobile 6.5 koji Vam omogućava moderno radno okruženje i mogućnost proširivanja funkcionalnosti instaliranjem dodatnih aplikacija. Ugrađeni procesor brzine 1GHz će sa lakoćom pokrenuti sve Topcon terenske softvere i sve zadate operacije će bez problema biti izvršene.

Kamera rezolucije 5MP sa autofokusom i LED blicom je ugrađena u uređaj i dolazi kao standardna oprema. Velike fotografije ne predstavljaju problem jer je u kontroler ugrađena memorija kapaciteta 8GB. Sistem karakteriše i mogućnost geotagovanja fotografije, odnosno možete svakoj fotografiji dodeliti atribute kao što su vreme, datum i GPS pozicija.

GSM modem se nudi kao dodatna mogućnost i može Vam značajno koristiti. U kombinaciji sa spoljašnjim GPS prijemnikom (bez GSM modema) možete napraviti konekciju za dobijanje korekcije pozicije, možete ostvariti vezu sa MAGNET cloud-om, možete na samom terenu proveravati elektronsku poštu i sl.

Ukoliko je uređaj opremljen ugrađenim GPS prijemnikom, imaćete mogućnost navođenja tačnosti 2-5 metara. Prijemnik je opremljen sa 32 kanala frekvencije do 1Hz. Ostvarenu GPS poziciju možete pogledati direktno na Bing mapi.

Bluetooth i WiFi dolaze u vidu standardne opreme uređaja. Ovo je veoma bitno imajući u vidu da svi proizvodi koji se pojavljuju i koji će se tek nuditi na tržištu predviđaju čestu ako ne i stalnu komunikaciju radi konstante razmene podataka. Iskoristite svoj uređaj na bilo kom hotspot mestu kako bi pretražili internet, proverili mejl, razmenili podatke sa kancelarijom i sl.

Uz uređaj dobijate jednu bateriju kapaciteta 10600mAh. Približno vreme trajanja baterije je 20h, dok je vreme punjenja samo 2-4h. Uz Topcon-ov sistem pametnog punjenja, sprečena su bilo kakva oštećenja usled dužeg stajanja baterije na punjaču (i nakon što se baterija potpuno napuni).

Glavne karakteristike:

  • Veliki ekran od 4.3 inča, dobro čitljiv na suncu
  • MIL-STD 810G i IP68 standard
  • 1GHz procesor
  • 5MP kamera
  • 3.5G modem (opciono)
  • Ugrađeni GPS, tačnosti 2-5m

PREUZMITE FC-500 BROŠURU U PDF FORMATU

17 Avgust 2023
Poštovani korisnici obaveštavamo vas da je dostupna Pythagoras verzija 23 n...
18 Maj 2023
Poštovani, GEONET INŽENJERING doo Beograd, kao distributer opreme za navig...

Kontakt

Bulevar Mihajla Pupina 10i/vp4
YU Business Center, Novi Beograd, 11070

Telefon/faks: +381 (0)11 311-0972
e-mail: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli., Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. 

GeoNet Inženjering d.o.o. © 2004-2023. godina