Šta je u stvari Topnet Live servis?

Topnet Live obezbeđuje širok spektar različitih GNSS sistema korekcija sa različitim nivoima pretplate, kreiranih da zavolje sve potrebe klijenata za preciznom i tačnom pozicijom.

Topcon garantuje da će tim njegovih geodetskih stručnjaka, koji kontrlišu i nadgledaju sistem Topnet Live mreže, obezbediti najprecizniju korekciju za svaki GPS prijemnik u mreži.

Kako bi se klijentu obezbedili tačni podaci o poziciji njegovog GPS prijemnika, u zavisnosti od rasporeda vidljivih satelita, atmosferskih uticaja i samog GPS prijemnika, neophodno je izvršiti korekciju izračunate pozicije. To je moguće uz pomoć guste mreže referentnih stanica na zemlji koje konstatno primaju GNSS podatke sa satelita.


RTK je metod pozicioniranja koja obezbeđuje centimetarsku tačnost GPS prijemnika dobijanjem korekcionog signala sa lokalne mreže poznatih tačaka, baza. Moguće je korekciju dobiti sa samo jedne konkretne referentne stanice, baze u blizini, i takav tip korekcije se naziva "Single base RTK". Ukoliko se korekcija pozicije vrši uz pomoć više poznatih baza, mreže permanentnih stanica, onda se takav tip korekcije naziva "Mrežni RTK".

PPP je metod preciznog računanja pozicije GPS prijemnika, tačnosti nekoliko centimetara, koristeći samo GPS prijemnik u globalnoj mreži permanentnih stanica. PPP obezbeđuje pokrivenost bilo gde na planeti, nezavisno od lokalne pokrivenosti.

Realpoint

  • RTK tačnost / SIM kartica
  • Tačnost od 2cm
  • Regionalna pokrivenost
  • Inicijalizacija sistema u sekundi
  • Primena u geodeziji, građevinarstvu, poljoprivredi...

Starpoint i Starpoint Pro

  • Korekcija sa satelita
  • Tačnost od 3cm
  • Globalna pokrivenost
  • Inicijalizacija sistema 5-20 min
  • Primena u poljoprivredi, automobilskoj industriji...

Kako bi svojim korisnicima ponudio najblje, Topcon je razvio poseban Skybridge sistem, za preciznu poziciju u slučaju gubitka RTK signala.
Skybridge/Skybrdgie Pro jeste naše PPP rešenje koje će zameniti RTK signal u slučaju njegovog gubitka. A moguće je koristiti ga i kao samostalno PPP rešenje. 
U slučaju gubitka RTK signala Skybridge će obezbediti RTK preciznost narednih 20 minuta (maksimalno), do uspostavljanja ponovne RTK povezanosti.

17 Avgust 2023
Poštovani korisnici obaveštavamo vas da je dostupna Pythagoras verzija 23 n...
18 Maj 2023
Poštovani, GEONET INŽENJERING doo Beograd, kao distributer opreme za navig...

Kontakt

Bulevar Mihajla Pupina 10i/vp4
YU Business Center, Novi Beograd, 11070

Telefon/faks: +381 (0)11 311-0972
e-mail: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli., Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. 

GeoNet Inženjering d.o.o. © 2004-2023. godina